Automatisering – Når regnskap blir en fin pause

Automatisering av regnskap for barnehager er vi i Kolibrix eksperter på. I tillegg til barnehageregnskap må vi være vell så god på teknologi og bruke ny teknologi riktig. Dette for at våre kunder skal oppnå den beste gevinsten i markedet. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva automatisering er og hvordan din barnehage vil dra nytte av det.


Hva er automatisering?

Automatisering og robotisering er ord som benyttes om hverandre. Det betyr ganske enkelt at systemet man benytter er programmert til å utføre oppgaver selv. Dette er i grunnen ikke noe nytt. De siste årene har teknologien hatt stor utvikling og datamaskiner klarer i dag å behandle enorme mengder informasjon på svært kort tid. Dette kommer mange bransjer til gode, blant annet regnskapsbransjen.

Ett resultat av å behandle store mengder informasjon er kunstig intelligens. Med kunstig intelligens kan programmet eksempelvis lese selv og vurdere hvilken kvittering som skal postes hvor. Dette ved at systemet læres opp til hvilken data som betyr hva ut fra trender, altså hver gang noe føres. Om programmet læres opp til at teksten «Blyant» på en kvittering betyr at beløpet på samme linje skal på konto for kontorrekvisita, vil den gjøre det som fast oppgave.

Under er noe av det Kolibrix automatiserer

  • Søskenmoderasjon på fakturagrunnlag når søsken starter eller slutter i barnehagen
  • Innlevering av alle rapporter til riktig tid inkludert BASIL og Pass og stell av barn
  • Utsendelse av betalingspåminnelse
  • Systemet ser etter og varsler om mulige feil, for eksempel ved godkjent for høy lønn til en ansatt
  • Registrering av korttransaksjoner i systemet
  • Velger man at ansatte selv fører timer i Kolibrix oppdateres lønnsgrunnlaget

Kolibrix er et teknologiselskap og vil fortsette å utvikle nye verktøy, slik at du som regnskapsansvarlig i barnehagen får mindre arbeid med tunge repetitive føringer, det samme gjelder for regnskapsfører og resultatet er mindre arbeid og en lavere kostnad på regnskap.

Her kan du lese mer om: Hvordan velge riktig regnskapssystem for din barnehage

Gevinster?

Både barnehage og regnskapsfører vil oppleve gevinst med automatisering.
Sett fra barnehagens perspektiv vil mer tid og mindre kostnader selvsagt være gunstig. At maskiner styrer regnskapet vil også gi trygghet for at man minimerer risiko for feil som kan oppstå ved manuelt arbeid. At maskiner jobber for oss vil føre til effektivisering og at regnskapsansvarlig har mer tid og overskudd til å følge opp barn og ansatte.

Vil regnskapsførers rolle forsvinne?

Dette er et godt spørsmål og man kan selvsagt tenke seg at om noen år vil regnskapsførers rolle forsvinne.
Vi i Kolibrix ser det ikke slik. Vi vil i god tid fremover ha behov for kompetanse for rådgivning ovenfor barnehagen, overvåke systemene samt ha flere ansatte som forstår hvor vi som regnskapsbyrå skal videreutvikle oss for å imøtekomme barnehagens behov. I tillegg vil det være viktig med en person som har overordnet kontroll over regnskap og kan gi råd basert på analyser. Av og til forstår heller ikke systemer hva mottatt informasjon betyr, og problemet blir da sendt til regnskapsfører.

Den store forskjellen er at regnskapsfører vil kunne behandle svært mange flere kunder en tidligere.
På Kolibrix sitt system har flere av regnskapsførerne ansvar for regnskap av opptil 50 barnehager hver, samtidig som de har god oppfølging av de.

Hvor vil det utvikle seg?

At teknologi tar over manuelt arbeid fremover er det ingen tvil om. Teknologi har i alle år gjort livet til mennesker enklere, og vil fortsette å gjøre det. For bedrifter er det viktig å ikke vente med å ta teknologi i bruk til konkurrenten har fått et konkurransefortrinn med ny teknologi.
Kolibrix sitt mål er at vi som regnskapsbyrå skal utvikle oss til å bli en teknologibedrift hvor fokus er utvikling av programvare og effektivisering av løsninger. For deg vil dette bety bedre kontroll til hyggelige priser.

Vi mener teknologi aldri vil kunne erstatte menneskelig dialog. Regnskapsfører sin rolle vil gå mer i retning av oppfølging, rådgivning, og presentasjon av tall. Det som er helt sikkert er at velger din barnehage en leverandør med gode rutiner på opplæring og support og som forstår din bransje vil du være i gode hender.

 

Ønsker du å bli bedre kjent med oss? 

Kontakt oss for en hyggelig prat om hvordan vi kan hjelpe din barnehage med full kontroll på regnskap til en forutsigbar pris.